Speciális rozsdamentes acél kés fogzazott pengével, mely kemény héjú kenyér- és más kemény élelmiszer szeleteléséhez a legideálisabb választás. A fogazott körkés univerzálisabb, mint a hullámfogazott körkés, ezért alkalmas felvágottak, sajtok, gyümölcsök és zöldségek szeletelésére is, azonban ha ezekből az élelmiszerekből rendkívül vékony, akár hajszálvékony szeleteket szeretne kapni, akkor a sima élű körkést javasoljuk, melyet itt tud megtekinteni: Sima élű körkés GRAEF Master szeletelőkhöz (170 mm)
Tömör acél kés (speciális rozsdamentes acélból):
A tömör acél kés rozsdamentes acélból, ezdett krómozott kialakítással és homorú élezési technikával készült. A homorú élezés biztosítja, hogy a felvágandó élelmiszer csak rövid ideig érintkezzen a pengével, és így ez a típusú kés professzionális minőségű.